U Bratuncu potpisani ugovoru o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola

U prostorijama Doma kulture u Bratuncu danas su potpisani ugovori o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola u Bratuncu, koji su slabog materijalnog stanja.
Stipendije za učenike obezbijedila je Fondacija „Hastor“ iz Sarajeva koja je vršila odabrir korisnika stipendija.

Na području Opštine Bratunac Fondacija „Hastor“ će ove školske godine podijeliti za učenike osnovne i srednje škole 24 stipendije, što za 12 mjeseci ukupno iznosi 31.800,00 KM.

Ugovor o stipendiranju potpisan je sa 19 učenika iz osnovnih škola i 5 učenika iz srednjih škola.

Svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovao je Zamjenik Načelnika opštine Salih Dubičić.

„Fondacija Hastor od 2006.godine obezbjeđuje stipendije za učenike i studente iz Bratunca, koji su slabog materijalnog stanja. Pozivamo sve roditelje koji su u teškoj finansijskoj situaciji da se obrate ovoj fondaciji, koja pomaže učenicima i studentima koji dobro uče, a nemaju dovoljno sredstava za školovanje“ istakao je u izjavi za novinare Direktor Fondacije „Hastor“ Seid Fijuljanin.

Fondacija „Hastor“ je neprofitna organizacija osnovana 17. aprila 2006. godine sa ciljem pomoći mladima u Bosni i Hercegovini da ostvare svoje osnovno ljudsko pravo, pravo na obrazovanje. Osnovana je sa ciljem da pomaže, ne samo talentovanim, već prvenstveno mladim ljudima koji zbog svoje socio-ekonomske situacije nemaju mogućnosti da se školuju unutar sistema osnovnog/srednjeg/visokog obrazovanja. Osnovna ideja i cilj je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa. Više informacija o Fondaciji može se pogledati na linku www.fondacijahastor.ba.

www.upsmedia.ba

Back to top button